Piha- ja ongelmapuiden kaato


Piha- ja ongelmapuiden kaato kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Pihapuiden ympäristöissä on mm. rakennuksia ja muita asioita, joita tulee varoa kaadon yhteydessä. Ainoastaan oikeat välineet ja työtavat tekevät puunkaadosta turvallista.

Santun Metsäpalvelulta piha- ja ongelmapuiden kaadot onnistuvat haastavistakin paikoista turvallisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Aina puuta ei pysty kaatamaan suorana maahan. Näissä tilanteissa puunkaato tapahtuu kiipeilytekniikalla. Tarvittaessa kaikki oksat ja rungon osat lasketaan köysillä alas. Puut voidaan katkoa asiakkaan toiveiden mukaiseti vaikka polttopuumittaan, ja ylimääräiset oksat sekä risut kuljetetaan energiahakkeeksi. Näin kaikki materiaali tulee hyödynnettyä ja piha on työn jälkeen siistissä kunnossa.

Kaikelle toiminnalle on kattavat vakuutukset, joten sinun ei tarvitse huolehtia, jos jotain ennakoimatonta tapahtuu.

Kotipihojen ja vapaa-ajanasuntojen puiden kaadot kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Kotitalousvähennyksestä voit lukea tarkemmin verottajan sivuilta. Esimerkkilaskelmana voidaan käyttää puunkaatoa, joka pitää tehdä kiipeilemällä ja oksia sekä rungon osia pitää laskea köysillä alas. Tällaisen työn hinta on noin 300 euroa. Mikäli et ole teettänyt muita kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvia töitä, on vähennyksessä 100 euron omavastuu. Verovähennystä saisit tässä tilanteessa 50 prosenttia omavastuun ylittävästä osuudesta, eli 100 euroa. Näin puunkaadon todelliseksi hinnaksi jää 200 euroa. Jos omavastuuosuus on jo tullut täyteen, jää hinnaksi enää 150 euroa.

Soita numeroon 0400 355466 tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella, jos tarvitset puunkaatopalvelua tai esim. puun kuntoarvion. Santun Metsäpalvelusta saat myös puiden hoitoleikkaukset, myrskytuhojen raivaukset ja muut metsurin työt. Arvionti työn tarpeesta, kestosta ja kustannuksista on aina maksuton.